neboard.com.ua

Блог корисних порад

Як покращити повітря у квартирі? Візьміть замість магазинного освіжувача крупу

1 min read

Кожна господиня прагне того, щоб її будинок був не тільки затишним і чистим, а й щоб у ньому завжди пахло свіжістю. Але, на жаль, не завжди вдається досягти такого результату. Іноді у нашому житлі утворюється неприємний запах. Особливо це стосується таких кімнат, як ванна кімната, туалет, кухня. Позбутися цієї проблеми не завжди допомагає провітрювання приміщення та використання магазинного спрею.

Я знаю один простий і дуже дієвий спосіб, що дозволяє нам усунути неприємні запахи. У цьому нам допоможе крупа. І освіжувач повітря не знадобиться!

Неприємний запах може оселитися навіть у найчистішій квартирі.

Як покращити повітря у квартирі? Візьміть замість магазинного освіжувача крупу

Виною тому є такі фактори:

  • підвищена вологість повітря (тоді на стінах з’являється грибок, а з ним і затхлий запах плісняви);
  • приготування їжі, особливо якщо продукт підгорів;
  • вчасно не винесене відро для сміття;
  • домашні тварини.

Щоб виправити ситуацію, господині провітрюють будинок, користуються магазинними освіжувачами повітря. Тільки ці заходи часто дають лише тимчасовий результат, і «душок» повертається.

Я вам раджу не захоплюватися надмірно покупною ароматизованою хімією. І на це у мене є кілька вагомих аргументів:

  • такі кошти шкідливі для мешканців будинку через їхній склад;
  • регулярне їх застосування загрожує розвитком у нас алергічних реакцій (алергеном може бути як певна речовина у складі такого освіжувача, так і запах спрею).

Впоратися з проблемою появи неприємного запаху в будь-якому приміщенні можна і екологічним способом, безпечним для дітей, алергіків, астматиків. Просто робіть так, як це роблю я.

Поліпшити повітря в квартирі мені допомагає звичайнісінька рисова крупа. Досить просто насипати рисові зерна у блюдце і залишити його в кімнаті, де з’явився «душок».

Рис вбирає в себе, немов губка, будь-які навіть найстійкіші та найсильніші запахи. Це найсильніший сорбент!

Як покращити повітря у квартирі? Візьміть замість магазинного освіжувача крупу

До речі, рис, залишений на блюдце у ванній кімнаті, допоможе вам позбутися не тільки неприємного запаху, а й конденсату. А це вірний спосіб запобігти появі грибка на стінах.

Я також часто відправляю рисові зерна в холодильник, щоб позбавити цей побутовий агрегат від появи в ньому сморіду. Залишаю я їх і в шафі для білизни, щоб постільне не пахло чимось затхлим.

Міняти рисові зерна у блюдце я раджу не рідше 1 разу на тиждень. Якщо ви будете робити так регулярно, ви зумієте назавжди позбавитися цієї делікатної проблеми.

Якщо ж ви хочете, щоб у вашому будинку не тільки не пахло погано, але ще й витав якийсь приємний аромат, ви можете капнути на рис пару крапель улюбленої ефірної олії.

Бажаєте свіжості? Використовуйте м’ятне, лимонне, лавандове, чайне дерево. Бажаєте чогось більш вишуканого? Візьміть коричне, ванільне, бергамотове або навіть рожеве масло. Це дуже простий спосіб, що дозволяє нам ароматизувати житло.

Важливо! Вибираючи ефір, спочатку переконайтеся, що на його аромат немає алергії ні у вас, ні у вашої родини.

Для ароматизації приміщення ви також можете замість ефірної олії додати до тарілочки з рисом свіжу цедру:

  • лимона:
  • апельсина;
  • грейпфрут;
  • лайма.

Цей прийом також працює! І ймовірність того, що у когось із домочадців він викличе алергію, мінімальна.

Свіже повітря – благо в будь-якому будинку та запорука здоров’я його мешканців. Наповнити своє помешкання ароматом чистоти та свіжості можна і без покупної побутової хімії. У цьому вам допоможе звичайна рисова крупа. Беріть лайфхак на замітку та користуйтеся ним на здоров’я.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *