neboard.com.ua

Блог корисних порад

Чому цитати та афоризми корисні

1 min read
Чому цитати та афоризми корисні

Ви вже думали про те, чому ми з таким глибоким інтересом читаємо та перечитуємо цитати? Багато хто з цитат знаємо навіть напам’ять, час від часу використовуючи їх у розмовах з іншими людьми. Цікаво, що хороша цитата при кожному новому прочитанні може розкритися з нового боку і тим самим збагатити наші знання. Чому ж цитати такі улюблені?

Тому що цитата передає складні речі простим та зрозумілим способом. Вона діє як майстерний перекладач, коротко і ємно передаючи саму суть питання. За цим посиланням https://applemint.com.ua/citati-pro-simyu-garni-krasivi-statusi-pro-simyu-ta-ditej/ читайте цікаві цитати про сім’ю.

Цитати та афоризми це трохи різні речі. Подібність їх у тому, що за мінімум обсягу вони передають максимум корисної інформації. Але афоризм – це цілісна структура, це істина, у ньому мудрість.

А цитата – це витяг із тексту, пісні чи вірша. Цитування чиїхось слів – це згода з думкою автора цих рядків, але цитата не претендує на вікову мудрість. Є фраза, вона западає у серце та узгоджується з нашим світоглядом. Як би там не було, діють вони приблизно однаково, а саме:

Цитата відображає суть складних речей

Цитата – це концентрована думка; у ній досвід, знання та мудрість, які взяті з практичного життя та випробувані на собі. Насправді це талант і особлива майстерність – вміти кількома словами передати суть явища.

Вони змінюють настрій

Цитати можуть спричинити сильні емоції буквально за кілька секунд. При цьому можуть розсмішити, надихнути чи серйозно мотивувати щось конкретне. На відміну від фільмів чи книжок, де емоції з’являються поступово, цитати миттєво змінюють настрій.

Цитати можна використовувати як афірмацію, діють вони практично однаково, якщо підібрані за певною тематикою. Можна перечитувати чи повторювати цитату кілька разів поспіль; можна написати на листочку і повісити на видному місці – і щоразу, читаючи цитату, вона діятиме все краще і краще, все сильніше і сильніше.

Чому цитати та афоризми корисні

Через цитати можна краще впізнавати і людей, і самого себе

“Скажи мені, хто твій друг…” Знаючи, які цитати любить людина, можна скласти про неї своє уявлення і навіть зробити висновки. Деякі цитати наповнені романтикою та любов’ю; якісь із них говорять про сенс життя, якісь логічні та майже математично точні.

Можна прочитати свої улюблені цитати та зробити висновок про себе; про те, що саме вас рухає у тому чи іншому напрямку. Цитати про сенс життя можуть говорити про духовний розвиток; цитати про кохання можуть сказати про те, наскільки ви успішні у серцевих справах.

Цитати знайомлять нас з великими та розумними людьми

Читання цитат знаменитих людей дозволяє пізнавати їх краще і іноді з того боку, з якого ми їх не знали. Цитати можуть бути дуже глибокодумними і заново відкрити нам спосіб мислення людини

Цитати можуть навчити чути інших людей і розуміти їхню точку зору.

Чи дійсно цитати відображають наші особисті якості? Перевірити це можна за принципом від зворотного. Коли ви почнете читати цитати, які зовсім не на ваш смак, ви побачите, що є й інші точки зору, які вам не підходять. Але вони є, і вони існують в умах інших людей. І це неможливо просто так взяти та відкинути. Не можна сказати, що так не буває.

Тому підхід «від зворотного» дозволить дізнатися більше про людей, про світ і про те, що думок щодо одного й того ж явища може бути дещо. Це може стати відправною точкою, якщо ви хочете краще розбиратися в навколишньому світі та стати багатогранною та цікавою особистістю

Особиста збірка цитат – джерело натхнення та мотивації

Можна створити свою збірку цитат, які вам дуже близькі. Цитати, в яких ви черпаєте натхнення та мотивацію. Читання цитат, власноруч записаних красивим почерком у блокноті чи зошит, буде чудовим способом відновлення сил і поліпшення настрою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *