neboard.com.ua

Блог корисних порад

Правильний догляд за ногами…

1 min read

Ви знаєте, як доглядати ноги правильно? Які гігієнічні процедури, засоби та предмети по догляду вам знадобляться для боротьби з підвищеною пітливістю та неприємним запахом? Ми знайшли для вас кілька робочих порад на цьому сайті https://ktvm.com.ua/.

Правила гігієни

Пітливість ніг, високі навантаження, використання синтетичних шкарпеток та носіння вузького взуття, яке «не дихає», сприятимуть розростанню мертвої шкіри, яка, не маючи живлення, може лопатися з формуванням тріщин та «натоптишів». Більше того, такий стан ніг сприятиме розвитку грибкової інфекції. Як показує практика, під час прийняття душу багато чоловіків просто забувають мити ноги з використанням мила, вважаючи, що простого перебування у воді цілком достатньо. Як би не так! Мити ноги необхідно щодня, приділяючи особливу увагу ступням та простору між пальцями. Після завершення миття важливо ретельно витирати ноги махровим рушником, особливо між пальцями. Скупчення вологи сприятиме розростанню патогенної мікрофлори, через що може приєднатися неприємний запах та грибкова інфекція.

Правильний догляд за ногами

Правильний догляд за ногами має на увазі і правильне підрізання нігтів, як профілактику вростання нігтя. Обрізати нігті на ногах необхідно по прямій лінії, не закруглюючи. Спровокувати проблему нігтів, що вросли, може і неправильне взуття — тісне, яке тисне з боків, і в області пальців. В якості інструментів рекомендовано використовувати спеціальні кусачки, які призначені спеціально для цих цілей.

Зрештою, хто сказав, що педикюр – це суто жіноча процедура, яка дискредитує справжнього чоловіка? Геть ці небезпечні забобони! У суспільстві доглянутість обох статей — показник статусу, і процедури нігтьового сервісу рекомендовані і чоловікам. У Росії чоловічий педикюр тільки набирає обертів популярності, тоді як на Заході це також буденно, як чистка зубів вранці. Чоловікам рекомендовано проводити процедуру один раз на місяць або за індивідуальною домовленістю з майстром. Також на прийомі, разом із фахівцем, можна розробити індивідуальний план правильного догляду за ногами.

Додаткова косметика?

Через динамічний спосіб життя, до вечора ноги у чоловіка сильно втомлюються і потребують розслаблення. Як доглядати ноги в домашніх умовах? Сучасний ринок косметичних засобів пропонує широкий вибір лосьйонів, масок та кремів для догляду, які допоможуть розслабитись ногам та зберегти їх здоров’я. Як заспокійливі компоненти використовують м’яту, лаванду, екстракти водоростей, деякі ефірні масла. Використовувати такі маски рекомендовано на всю ніч після прийняття душу. Можна скористатися і народними засобами, наприклад, морською сіллю, відваром ромашки та шавлії (протизапальний ефект), м’ятою або мелісою (заспокоєння, дезодорація), кропивою та ін.

Чоловікам з підвищеною пітливістю ніг будуть корисні ванни з використанням лікарських рослин антисептичної спрямованості (ромашка, шавлія, дуб, алтей, звіробій або календула). Регулярне використання таких трав сприяє швидкому знищенню патогенної мікрофлори та, як наслідок, усуненню неприємного запаху. Однак при цьому необхідно виключити грибок стопи, який потребує більш серйозного та тривалого лікування з використанням спеціальних лікарських засобів.

Правильний догляд за ногами

Боротьба з «пахнутими ногами»

Власний піт є чудовим живильним середовищем для розмноження патогенної мікрофлори. Тому чоловікам з такою проблемою необхідно особливо уважно ставитися до гігієнічних процедур, використовувати додаткові косметичні засоби, доглядати власне взуття.

Заборонено носити тісне взуття, яке «не дихає» (наприклад, закриті туфлі зі шкірозамінників, кросівки та ін.). Допустимо носіння взуття лише з натуральних тканин. Більше того, взуття рекомендовано щодня мити та залишати в ньому спеціальні апарати для сушіння взуття. Забравши зайву вологу, створюється менше шансів для розмноження хвороботворних мікроорганізмів.

Вирішити проблему неприємного запаху ніг через патогенні мікроорганізми допоможуть і спеціальні антибактеріальні шкарпетки. Як стверджують виробники, вони виконані з натуральних тканин, що дихають і просочені особливим антибактеріальним засобом, який спрямовано діє на бактерії, пилові кліщі і навіть грибки.

Питання про те, як доглядати за ногами чоловікам, не таке складне, як здається на перший погляд, і мало чим відрізняється від правил догляду за ногами представниць прекрасної статі. Найголовніше — це подолати стереотипи та зайнятися власним здоров’ям серйозно.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *