neboard.com.ua

Блог корисних порад

Кіт або кішка – кого краще вибрати для дому: 6 фактів про різницю підлоги

1 min read

Вибираючи породу вихованця, майбутні которобатьки в останню чергу думають про те, кого вибрати: кота чи кішку. Тим часом, поведінка особин різних статей може сильно відрізнятися. Перш ніж взяти кошеня в будинок, варто дізнатися тут https://velur.kiev.ua/ про всі нюанси докладніше.

Тонкощі поведінки

Існує думка, що коти схильні до лідерства, а кішки більш поступливі створіння. Трапляється і навпаки, але переважно прагнення домінування природа поклала саме на самців. Коти чіткіше контролюють територію. Охоче беруть участь у людських справах. Вони ж схильні до бійок із собі подібними та іншими тваринами.

А кішки частіше лащаться до людини, піклуються і люблять, адже в них сильно розвинений материнський інстинкт. Цікаво, що головною в домашньому прайді може стати літня і досвідчена кішка.

Кіт або кішка - кого краще вибрати для дому: 6 фактів про різницю підлоги

Особливості гігієни

Самці мітять територію, якщо їх вчасно не каструвати. На жаль, зустрічаються і такі котофеї, які продовжують залишати мітки і після відвідин ветклініки. «Котопарні» рідше вмиваються і є «ароматнішими» створіннями, ніж кішки. Жінки в котячому вигляді більш охайні і педантичні.

Хоча в період «статевого полювання» кішки теж виділяють певний запах із спеціальних залоз, щоб залучити гідного партнера. Березневим крикам і істерикам схильні обидві статі.

Та й характер!

Характер вихованця більше залежить від породи, ніж від статевої власності. “Дворяни” можуть бути наділені будь-яким характером, адже в них намішано багато різних генів. Британці, наприклад, славляться царственими і спокійними особами, шотландці є норовливими вихованцями, сіамці мають незалежний характер, а єгипетські мау вважаються ласкавими, але дуже активними кішками.

Перед вибором кошеня є необхідність прочитати про особливості тієї чи іншої породи якнайбільше.

Сімейні обставини

Вибір статі хвостатого друга залежить не тільки від усього перерахованого вище, але і від того, в якій сім’ї проживатиме вихованець. За загальним правилом: якщо пухнастого товариша беруть у сім’ю з дітьми, то краще взяти кішку. Самки здатні проявити до малюків материнський інстинкт. Коти так роблять рідше.

Ще кішки терплячіші і рідше випускають кігтики. Якщо йдеться про сім’ю без дітей чи самотню людину, то стать не має особливого значення. Хоча щодо цього є народні прикмети.

Кіт або кішка - кого краще вибрати для дому: 6 фактів про різницю підлоги

Котомістика в дії

Вірити чи ні – вирішувати вам, але є версія, що незаміжньої дівчині не можна брати саме кота в будинок. Мовляв, його чоловіча енергетика налякає потенційних наречених, і дівчина буде довго самотньою. Те саме трапиться з неодруженим хлопцем, якщо він віддасть перевагу кішці, а не коту. При цьому вважається, що можна нівелювати дію поганої прикмети. Достатньо не називати вихованця людським ім’ям!

Але ж ми розуміємо, що все це — марні забобони. Відмовлятися від тварини, що сподобалася, через її статі? Та це ж котяча дискримінація!

Суцільний стрес

Зоологи, а разом із ними і ветеринари, вважають, що кішки менше реагують на стрес. Коти більш «смикані» особи, їх легко вибиває з колії зміна обстановки, гості в будинку чи від’їзд господаря. Кішки завдяки тому ж материнському інстинкту і дії гормонів на стрес реагують слабше. Їм же треба піклуватися про потомство і терпіти витівки кошенят?

Натомість коти простіше уживаються з іншими тваринами на одній території, а кішки терплять біля себе лише двоногих та собі подібних. Статеві відмінності зумовлюють відмінності у поведінці свійських тварин.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *