neboard.com.ua

Блог корисних порад

Вкладаємо дитину спати без стресу

1 min read

Ідеальна дитина – це спляча дитина. У кожному жарті є доля жарту. Хороша поведінка, прогрес у навчанні, спокійна мати, задоволений батько-все починається зі здорового сну дитини. Як цього досягти і вкласти дитину в ліжко без стресу?

На початку створити ритуал – серію щоденних дій перед сном.

Ритуал полягає не в тому, щоб говорити-“ти маєш робити” (чистити зуби, розправити ліжко постіль), але й із задоволень (обійматися, читати, мріяти).

Вкладаємо дитину спати без стресу

Не відхиляйтесь від плану. Для тендітної нервової системи дитини це дуже важливо. Дії згідно з планом займають менше сил, а це означає, що нервова система залишається спокійною перед сном. Що важливо!

Щоб дитина заснула до 22:00 (в ідеалі), відрегулюйте ритуал під цей час. Протягом ночі мозок проходить п’ять циклів сну, у кожному з яких відбуваються важливі процеси. Пізно ліг-сон порушився.

Близько першої ночі починають вироблятися гормони, відповідальні за очищення мозку від токсинів. Вночі гормони допомагають мозку переробляти інформацію, “поміщають” її в короткочасну та довготривалу пам’ять. Вночі виробляється гормон зростання.

Для здорового сну дитина повинна спати (і засинати) у темній кімнаті без яскравого чи навіть слабкого світла. Яскраве світло інгібує вироблення мелатоніну (гормону, що регулює ритми сну та неспання).

Якщо без нічника дитина не засинає, світло не повинно бути синім. Синій знижує вироблення мелатоніну.

Вкладаємо дитину спати без стресу

Ви хочете, щоб дитина заснула швидше-усуньте сині вогні (вогні нічника і навіть електронні годинники з синім підсвічуванням). До речі, із цих міркувань не рекомендується робити сині стіни у спальнях.

За годину до сну (і бажано за дві) виключити мультфільми. І взагалі-світлення екранів (все через той же синій колір).

Якщо дитина засинає з іграшкою, у цьому немає нічого поганого. Нехай це буде особлива нічна іграшка. Називайте його зберігачем снів та вигадуйте про нього казки. Головне, щоб іграшка була безпечною.

Якщо дитина прокидається вранці у поганому настрої, це може говорити про порушення венозного відтоку.

1 thought on “Вкладаємо дитину спати без стресу

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *