neboard.com.ua

Блог корисних порад

Найсмачніше полуничне тістечко зі збитими вершками

1 min read

Полуничне тістечко – вишуканий десерт, здатний стати окрасою будь-якого чаювання. Готувати цей десерт легко та просто, треба лише спробувати!

Полуничне тістечко – вишуканий десерт, здатний стати окрасою будь-якого чаювання. Готувати цей десерт легко та просто, треба лише спробувати!

Полуниця – одна з улюблених ягід багатьох людей. Вона асоціюється з літом, городом, дачею, молоком та бабусиним варенням.

Насправді, та ягода, яку прийнято називати «полуниця» є «суниця садова», а вирощувати її почали у XVIII столітті в Європі.

Так і плутаємось ми в біологічних нетрях, називаючи одну ягоду ім’ям іншої. Але це не завадить нам приготувати смачний десерт із полуниці та збитих вершків.

Найсмачніше полуничне тістечко зі збитими вершками

Складові

  • Полуниця – 700 Грамів
  • Борошно пшеничне — 380 Грамів
  • Розпушувач – 2 чайні ложки
  • Харчова сода – 1/4 чайної ложки
  • Сіль – 1/4 Чайної ложки
  • Цукор – 5 столових ложок
  • Сливки жирні – 360 мілілітрів.
  • Збиті вершки – 400 Грамів
  • Охолоджені жирні вершки – 360 мілілітрів.
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Ванільний екстаркт – 1.5 Чайні ложки
  • Лимонна цедра – 1 чайна ложка
  • Енергетична цінність
  • Калорійність 227 ккал
  • Білки 0 г
  • Жири 0 г
  • Вуглеводи 0 г

Найсмачніше полуничне тістечко зі збитими вершками

Спосіб приготування

Ретельно промийте ягоди полуниці, видаліть хвостики, наріжте на частини.

Засипте ягоду 3 ст. цукру і залиште наполягати протягом 30 хвилин. Полуниця має дати сік.

Просійте в одну миску борошно, соду, розпушувач, додайте сіль і 2 ст.л. цукру. Влийте вершки та перемішайте. Можна додати трохи вершкового масла, щоб надати тесту пружності.

Розкотіть тісто в пласт товщиною приблизно 3 см. Виріжте за допомогою форм для печива кілька маленьких коржів. Або просто розріжте тісто ножем на кілька шматочків.

Збийте до м’яких піків 360мл. вершків із 3 ст.л. цукру, цедрою лимона та ванільним екстрактом.

Випікайте при 200 ° С 20 хвилин. Готові коржі слід викласти на ґрати.

Коржі, що остигли, розрізати або роз’єднати на дві рівні половини.

На одну половину коржа покласти полуницю. Можна додатково полити її полуничним соком. Зверху помістити столову ложку вершків із гіркою. Накрити другою половиною коржа. На неї викласти ще трохи вершків та ягід.

Ось і готове прекрасне на вигляд і чудове за смаком полуничне тістечко зі збитими вершками. Воно вийшло дуже повітряним: тут нам допомогли тісто та збиті вершки, при цьому дуже соковитим, адже полуниця настоялася і дала сік, яким ми насочили одну половинку коржа. Рецепт справді дуже простий у приготуванні.

До того ж таке тістечко є корисною версією магазинних десертів, адже в ньому немає консервантів, а продукти свіжі та підібрані особисто. А ще ви можете регулювати кількість цукру в десерті, за бажання роблячи його трохи менш солодким.

Подавати тістечко можна охолодженим у поєднанні з будь-якими доступними вам фруктами.

1 thought on “Найсмачніше полуничне тістечко зі збитими вершками

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *